Young Pannonian Spirit & Tango

Az európai és a dél-amerikai zene randevúja Pápán
Young Pannonian Spirit & Tango

Július utolsó előtti vasárnapján különleges zenei programra várja a hallgatóságot a Pannon Ifjúsági Zenekar Pápán, a lenyűgöző Esterházy-kastély udvarán: az elmúlt évszázadok dél-amerikai és európai zenéje ad egymásnak randevút az együttes tolmácsolásában.

A Pannon Ifjúsági Zenekar a régió négy országának (Szlovákia, Magyarország, Németország, Ausztria) kimagasló tehetségű fiatal zenészeiből áll. A Young Pannonian Spirit in Dialogue with Tango című programban Schuberttől Villa-Lobosig, Bartóktól Piazzolláig ívelnek a kontinensek közötti /tánc/zenei hidak, megmutatva, hogy ami földrajzilag távol esik egymástól, az művészeti értelemben nagyon is összetartozik.

Alapítványunk régóta kiemelt feladatának tekinti olyan fiatal művészek és együttesek támogatását, akik/amelyek a műfaj nagyköveteiként járulnak hozzá Európa és a világ zenei kultúrájának gazdagításához, illetve a zenén keresztül az országokat összekötő kulturális kapcsolatok elmélyítéséhez.

A Pannon Youth Orchestra (Pannon Ifjúsági Zenekar) Burgenlandban, 2015-ben Andreas Richter kezdeményezésére alakult meg, több nemzet fiatal muzsikusaiból. Az „ARTist & interCULTURAL Development Program” keretében a Katarina Budimaier vezette projektcsapat „ÖSSZHANG – Az európai ifjúsági zenekar békeprojektje” név alatt nyújt segítséget minden résztvevő művészeti-zenei továbbképzéséhez, kulturális önazonosságának és személyiségének fejlődéséhez.

A koncert időpontja és helyszíne: 2024, július 21. 18 óra, a pápai Esterházy-kastély udvarán

A programot rossz idő esetén is megtartják. /Esőhelyszín: a pápai Zsinagóga épülete/

A koncert belépőjegy nélkül látogatható!

A projektvezető Katarina Budimaier egy külön zenei meglepetéssel is készül a koncert előtt. Az érdeklődők a kastélyban 16 órakor kezdődő tárlatvezetés részeként a kápolnában kamarazenei koncerten hangolódhatnak az esti programra. A minikoncert egyben az első állomása a tárlatvezetésnek, amely utána a megszokott módon folytatódik a kastély enteriőrjében. (A tárlatvezetés díja a negyedórás zenei programmal 3.000,-Ft/fő, az ár egységes, kedvezményes jegy nem váltható).

Erre a különálló programra előzetesen jegyek válthatók!

Program:

Witold Lutosławski: Nyitány vonósokra

Franz Schubert: Öt német tánc (1., 2. és 5. tánc)

Bartók Béla: Román népi táncok vonószenekarra

Heitor Villa-Lobos: Prelúdio

Heitor Villa-Lobos: Bachianas Brasileiras n. 4

Astor Piazzolla: A Buenos Aires-i négy évszak

Verano Porteño (Nyár)

Otoño Porteño (Ősz) 07:00

Heitor Villa-Lobos: Bacchiana Brasileiras n. 5 (ária)

Astor Piazzolla: A Buenos Aires-i négy évszak

Invierno Porteño (Tél)