Művészet
Művészet

Esterházy Art Echo a zene tükrében 2023-ban is

Kvartettekkel a zene bűvkörében
Esterházy Art Echo a zene tükrében 2023-ban is

A kanadai Banff International String Quartet Competition a világ egyik legjelentősebb kamarazenei versenye, melynek egyik támogatója az Esterházy Privatstiftung. A versenyző 10 zenekar legjobbja számára az Esterházy Privatstiftung lehetővé teszi a bemutatkozást a kismartoni Haydn Teremben, valamint a Luzerni Fesztiválon. Ezt egészítettük ki egy magyarországi koncert lehetőséggel. 2021-ben ennek révén találkozhatott a budapesti közönség a Viano String Quartettel, valamint 2022-ben Tihanyban a Marmen Quartettel.

2023-ban több koncert is megvalósul.

Augusztus 26-án, Tihanyban az Apátsági Templomban a Pannon Ifjúsági Zenekar /Pannon Youth Orchestra/ lép fel Young Pannonian Spirit in Dialogue projektmunkájukkal.

A Pannon Ifjúsági Zenekar projekt Burgenland tartomány, az Esterházy Privatstiftung és más szponzorok támogatásának köszönhetően valósulhat meg évről évre. A 161 tagot számláló zenekar tagjai 12 országból érkeznek és az együttes 2015 alapítása óta több országban is fellépett már, például Horvátországban, Szlovákiában, Burgenlandban (Kismartonban), és Magyarországon is.

Ugyanitt augusztus 27-én a Quatuor Van Kuijk kvartett fellépését várjuk Berlinből.

A BudapestBranddel együttműködve az elmúlt években rendkívül sikeres programokkal örvendeztettük meg a zenei különlegességre vágyó közönséget. Ennek szellemében folytatjuk az együttműködést és a 2023-as Budapesti Tavaszi Fesztivál zárókoncertjét május 2-án mi adjuk majd Haydn/Ligeti/Beethoven témában a a Budapest Sound Collective előadásában.

Helyszín: Budapest, Zeneakadérmia


Bővebb információ hamarosan!